Blog

klantcase: Pitstopcoaching.nl

  • door

Opdrachtgever: Jeannine Stappers van Stappers Coaching & Training

Jeannine is een ervaren coach en trainer. Zij werkt vanuit haar eigen bedrijf en als samenwerkingspartner van een coachbureau. En, ze is mijn vrouw. Maar dat maakt voor deze klantcase niet uit. Ze maakte het voor mij als service designer echt niet makkelijker. Pósitief kritisch, dat steeds. Jeannine wilde de verhouding ‘eigen bedrijf’ vergroten. En had daar een idee over. Tijdens de corona lockdown hebben wij een service design traject gedaan.

Lees verder »klantcase: Pitstopcoaching.nl

klantloyaliteit bestaat niet meer in e-commerce land?

  • door

Dylan Bisschop, derdejaars student Commerciële Economie aan de Hogeschool Windesheim schreef een zeer lezenswaardig stuk over klantloyaliteit. Ik mocht daar een bijdrage aan leveren en maak het in PDF graag downloadable. Hij schrijft: Merk jij dat het lastig is om klanten aan je te binden? Besteed jij veel marketingbudget aan het aantrekken van nieuwe klanten, maar zie je de winst nauwelijks toenemen? Lijkt het onmogelijk om in 2020 consumenten steeds weer voor jou te laten kiezen?

Lees verder »klantloyaliteit bestaat niet meer in e-commerce land?

Vertrouwen geven zonder handen schudden

  • door

Het blijkt een frictie, geen handen meer kunnen schudden. Vooral voor winkels waar persoonlijk contact met de klant heel normaal is. Op afstand met elkaar omgaan voelt niet alleen ongemakkelijk, handen schudden had een grote waarde in het koopproces. Het was een manier om vertrouwen te benadrukken. Corona creëert een nieuw normaal. Wat zullen de nieuwe manieren worden om vertrouwen te benadrukken?

Lees verder »Vertrouwen geven zonder handen schudden

Empowerment, of toch maar procedures?

  • door

Excellente Service staat of valt met de persoonlijke dienstverlening van de mensen in een winkelteam. Daarom wil je een team veel ruimte geven om daar zelf invulling aan te geven. Maar in de tijd dat ik zelf leidinggevende was in mijn winkel worstelde ik regelmatig met de vraag of ik niet te véél ruimte gaf aan mijn medewerkers. Hoe doe je dat nu goed?

Lees verder »Empowerment, of toch maar procedures?

Met ‘WarmOranje’ goud in Handen!

  • door

“We hebben goud in handen, want Expert zet ‘Warm oranje’ tegenover ‘Cool blue’!” Zo sloot ik mijn vorige blog af over mondhoekjesmarketing. Met ‘Warm oranje’ doelde ik op het warme, persoonlijke contact dat Expert dankzij alle fysieke winkels met klanten kan maken. Maar hoe kan ik overtuigd zijn dat ‘persoonlijk’ nog echt een meerwaarde is, terwijl de markt laat zien dat consumenten steeds vaker kiezen voor het relatief onpersoonlijke online?

Lees verder »Met ‘WarmOranje’ goud in Handen!

Mondhoekjesmarketing. Iets voor jou?

  • door

Als voormalig eigenaar van een Expert winkel krijg ik geregeld het succes van een ander bedrijf voor de voeten geworpen: “Coolblue, dát is pas een voorbeeld van klantgerichtheid.” Maar het bedrijf verspilt onnodig veel geld aan het najagen van de hoogste klanttevredenheid. Althans, dat stelt divers onderzoek. Hoe kijk ik daar nu naar?

Lees verder »Mondhoekjesmarketing. Iets voor jou?