Waarom ik een innovatie-coach aanbeveel

  • door

Ben jij wel eens onaangenaam verrast door iets wat jouw concurrent aanbiedt dat zo goed is voor je klanten dat je je voor je kop kunt slaan dat jij dat niet zelf hebt verzonnen?

Toen ik nog een Expert winkel had heb ik dat gevoel meerdere keren gehad.

Vroeger concurreerden wij op het product en vooral op de prijs.  Maar met de komst van Coolblue is dat veranderd. Onze prijzen en de producten waren min of meer gelijk. Dankzij het internet. Maar het was de klantbeleving waar Coolblue mee concurreerde. De selectietool op de website, het digitale aankoopproces dat foutloos verloopt en ook nog met humor. Je kent het allemaal vast wel uit eigen ervaring. Toch?

Voor mij was het de bezorging op zondag die mij van mijn stuk bracht. Ik zag die vrachtauto van hen rijden op zondag, en dacht waarom hadden wij dat niet bedacht? Dat is toch wat klanten willen?

Ik realiseerde me dat dat bij ons intern op weerstand stuitte.  Het idee kwam niet naar boven en als het naar voren zou zijn gekomen was het pijlsnel afgeschoten. Daar zitten klanten niet op te wachten, het kost te veel, dat hebben we al geprobeerd… die dan niet.

En sure, we verbeterden onszelf continu. We moeten minder fouten maken, we moeten ons personeel leren vriendelijker te zijn. En dat lukte goed, we wonnen prijzen als Expert’s Beste enzovoort. Maar kijk nu eens Coolblue? Veel later begonnen, 5x zo groot.

Het is zo gemakkelijk om in de val van innovatie-vooruitschuiven te stappen.

  • Je bent druk met de dagelijkse beslommeringen
  • Je bent gewend het zo te doen en niet anders
  • Collega ondernemers beweerden dat internetklanten niet onze klanten zijn
  • Niet weten hoe je het moet aanpakken…

Ik ben zelf gaan innoveren, met bijvoorbeeld de nieuwe dienst van het ‘De-expert-aan-huis-abonnement’. Maar, binnen een formule loop je toch tegen grenzen aan. Wat voor grenzen heb jij?

Zou een innovatie-coach je daar niet heel doorheen weten te breken?

Wil je meer weten over wat een innovatie-coach is, kijk dan op innovatie-coach.com