Marc Boers is innovator in dienstverlening

Marc Boers is UpFlow gestart omdat hij zelf de kracht van bottom-up innovatie heeft ervaren.

“Ik ben zelf verkoopmedewerker geweest en weet hoe frustrerend het is als je ideeën gemakkelijk worden weggeworpen. En misschien waren mijn ideeën niet de beste en niet volledig uitgedacht, maar ze hadden zeker als opstap kunnen dienen naar echt goede ideeën.” zegt Marc. Hij legt uit waarom hij een tool voor ideeënbeheer combineert met coachingdiensten. “Mijn suggestie aan de CEO van onze franchiseorganisatie om via internet te gaan verkopen, werd in de begintijd van e-commerce niet serieus genomen. Zie wat er is gebeurd. En hoe kan het dat, terwijl wij onszelf op de borst klopten voor de beste service, Coolblue het in de ogen van de consument veel beter deed?”

Omgaan met de ideeën van mijn team

“Ook aan de andere kant van het organisatiespectrum weet ik hoe moeilijk het is om met de ideeën van je medewerkers om te gaan. Ze komen op het verkeerde moment, ze sluiten niet aan bij je bedrijfsvisie, ze komen helemaal niet naar boven… Ik zou zeker geholpen zijn met een digitale ideeënbus en een goede coach!”

Workshops in ideation

Marc Boers is een gedreven, resultaatgericht persoon met een achtergrond in de retail. Hij heeft ervaring met het aanpassen van zijn bedrijf aan veranderende marktomstandigheden en heeft een sterke interesse in innovatie en nieuwe technologieën. Hij is bedreven in het faciliteren van workshops op gebieden als ideation, design thinking, business model design en Google Sprint. Hij heeft een probleemoplossend talent en oog voor commerciële kansen. Hij heeft ervaring opgedaan met het ontwerpen van innovatieve bedieningsconcepten door verschillende retail- en groothandelsbedrijven en startups te helpen.

Hoe werkt Marc graag?

Marc is optimistisch, communicatief en kan goed met anderen samenwerken. Faciliteert gemakkelijk vooruitgang binnen een groep door inclusieve participatie te bevorderen en verschillende standpunten samen te brengen. Marc is loyaal en hardwerkend, met de neiging ongeduldig te zijn, maar is ook creatief en gedijt goed in een teamomgeving.

Hij wil nu klantgerichte bedrijven helpen hun neiging om innovatie uit te stellen te overwinnen en nieuwe serviceconcepten tot leven te brengen. Door bottom-up innovatie te ontsluiten!

Hoe ik de kracht van beste service leerde

Jarenlang was ik eigenaar van een elektronicazaak waar we kopers tot trouwe klanten maakten door naast een marktconforme prijs, vooral de beste service te bieden. De mond-tot-mond reclame die dat opleverde was zo krachtig dat de minder goede locatie er niet toe deed. Maar dan moesten we wel excellente service leveren. Aan elke klant, elke dag en met hele team.

Online Marketing

Het bieden van excellente service kwam zo in mijn DNA. Maar zonder efficiënte bedrijfsvoering én moderne marketingtechnieken was het moeilijk geweest om succesvol te blijven in deze zeer competitieve markt. Daarom richtte ik mij als één van de eersten op online marketing. Door een goede vindbaarheid te regelen op Google wisten we de consumenten die op zoek naar ons waren te leiden naar onze winkel. En bezoekers werden loyale klanten, omdat het hele plaatje klopte.

Marketingbedrijf

Door te experimenteren met Twitter berichten die inspeelden op lokaal ‘nieuws’, Google advertenties exclusief te richten op mijn regionale markt ontdekte ik de kracht van lokale online marketing. Wat een gaaf marketing-instrument, dat online! De toegenomen zichtbaarheid maakte andere bedrijven nieuwsgierig en ik ging online internetmarketing bedrijfsmatig voor anderen doen. In de periode 2008 – 2014 was ik naast Expert Leersum actief als zelfstandig Internet Marketeer voor diverse franchiseformules en lokale bedrijven.

Service innovatief

De intuïtieve manier waarop wij beste service verleenden stelde ik steeds vaker ter discussie: “Sluiten wij met onze bestaande service propositie nog wel aan bij de wensen van de klant? Luisteren andere aanbieders beter? Hoe kan het dat een bedrijf als Coolblue Expert zo snel overvleugelde?” Ik verdiepte me in wat ‘service’ is en leerde in mijn opleiding Service Excellence dat het bieden van een aansprekende klantbeleving -Customer Experience- een heel gestructureerde aanpak kent. Lees mijn artikelen over de mondhoekjesmarketing van Coolblue als je daar meer over wilt weten.

Kom in actie!

In mei 2019 heb ik mijn Expert winkel verkocht aan één van mijn medewerkers, die zich heeft weten te ontwikkelen van zaterdaghulp tot ondernemer. Daar ben ik trots op!
Nu richt ik mij full focus op bedrijven en franchiseorganisaties die aan een geolied aankoopproces een geweldige klantbeleving willen toevoegen. Wil jij dat ook? Bel 06 20 75 33 20

Mijn uitgebreide profiel vind je op LinkedIn.com/in/marcboers/