Over Marc

Hoe ik leerde te excelleren in service

Jarenlang was ik eigenaar van een elektronicazaak waar we kopers tot trouwe klanten maakten door naast een marktconforme prijs, vooral de beste service te bieden. De mond-tot-mond reclame die dat opleverde was zo krachtig dat de minder goede locatie er niet toe deed. Maar dan moesten we wel excellente service leveren. Aan elke klant, elke dag en met hele team.

Online Marketing

Het bieden van excellente service kwam zo in mijn DNA. Maar zonder efficiënte bedrijfsvoering én moderne marketingtechnieken was het moeilijk geweest om succesvol te blijven in deze zeer competitieve markt. Daarom richtte ik mij als één van de eersten op online marketing. Door een goede vindbaarheid te regelen op Google wisten we de consumenten die op zoek naar ons waren te leiden naar onze winkel. En bezoekers werden loyale klanten, omdat het hele plaatje klopte.

Marketingbedrijf

Door te experimenteren met Twitter berichten die inspeelden op lokaal ‘nieuws’, Google advertenties exclusief te richten op mijn regionale markt ontdekte ik de kracht van lokale online marketing. Wat een gaaf marketing-instrument, dat online! De toegenomen zichtbaarheid maakte andere bedrijven nieuwsgierig en ik ging online internetmarketing bedrijfsmatig voor anderen doen. In de periode 2008 – 2014 was ik naast Expert Leersum actief als zelfstandig Internet Marketeer voor diverse franchiseformules en lokale bedrijven.

Service innovatief

De intuïtieve manier waarop wij beste service verleenden stelde ik steeds vaker ter discussie: “Sluiten wij met onze bestaande service propositie nog wel aan bij de wensen van de klant? Luisteren andere aanbieders beter? Hoe kan het dat een bedrijf als Coolblue Expert zo snel overvleugelde?” Ik verdiepte me in wat ‘service’ is en leerde in mijn opleiding Service Excellence dat het bieden van een aansprekende klantbeleving -Customer Experience- een heel gestructureerde aanpak kent. Lees mijn artikelen over de mondhoekjesmarketing van Coolblue als je daar meer over wilt weten.

Kom in actie!

In mei 2019 heb ik mijn Expert winkel verkocht aan één van mijn medewerkers, die zich heeft weten te ontwikkelen van zaterdaghulp tot ondernemer. Daar ben ik trots op!
Nu richt ik mij full focus op bedrijven en franchiseorganisaties die aan een geolied aankoopproces een geweldige klantbeleving willen toevoegen. Wil jij dat ook? Bel 06 20 75 33 20

Mijn uitgebreide profiel vind je op LinkedIn.com/in/marcboers/