Start Friction Hunting!

Meer fricties dan ideeën

We geloven dat het makkelijker is om fricties te benoemen, dan om ideeën aan te dragen.

Dat is belangrijk, omdat het bij innovatie niet om de eerste ideeën gaat, maar om het proces van gezamenlijk aan verbeteren werken. Je wilt een vliegwiel en niet een burst aan ideeën die alleen de pijplijn verstoppen en waarbij de indieners ook nog hoge verwachtingen hebben dat hun idee snel geimplementeeerd zal worden.

Wat is Friction Hunting precies?

Friction hunting is het bewust zoeken naar ergernissen, irritaties, wrijving en ongemakken (‘fricties’) die klanten ervaren bij het afnemen van een product of dienst. Fricties kosten klanten onnodig tijd of inspanning. Klanten accepteren en ondergaan fricties totdat een ander het hen makkelijker maakt. Het doel van friction hunten is om de fricties te verwijderen en alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Want als je fricties verwijdert en iets juist makkelijker maakt, dan nemen mensen er meer van!

We nodigen jou en jouw collega’s uit om fricties te benoemen en deze te plaatsen in de Viima app. Heel gemakkelijk rechtstreeks vanaf je telefoon en ook op je computer.

Vind je de frictie die een ander heeft ingediend herkenbaar, dan kun je dat laten zien door een duimpje te geven. En heb je een idee hoe die frictie verwijderd kan worden? Zet hem in de app! Jouw collega’s kunnen dan weer jouw verbeter-idee liken of met hun commentaar nòg weer beter maken!

Jullie kunnen de voortgang van fricties die volgens jullie aangepakt moeten worden eenvoudig binnen de app volgen. Niet alle fricties kunnen worden opgelost, maar dan is het wel fijn om dat te weten. En ook dat komt in de app te staan.