Marketing Templates voor franchisenemers, is duurder beter?

Er zijn diverse platforms die franchisenemers in staat stellen om Social Mediaberichten die door de franchisegever zijn klaargezet aan te passen. Franchisegevers worden verleid door de belofte van systemen die de bewegingsvrijheid van de franchisenemers behoorlijk beperken. Om grip te houden op de merkidentiteit. Maar leidt deze keuze voor grip daadwerkelijk tot betere resultaten? Of blijkt investeren in deze strak geregisseerde systemen tot lagere adoptie en minder vernieuwing? 

Verschillende snelheden binnen Franchiseformules

Binnen elke franchiseformule bestaat er een verschil in de groeisnelheid en ambities van franchisenemers. Voorlopers zijn vaak op zoek naar mogelijkheden om hun groei te versnellen en waarderen het als er ruimte is voor eigen initiatief. Ambitieuze franchisegevers erkennen dit verschil en spelen daar juist op in. 

Flexibiliteit en Iteratieve Ontwikkeling

Een nauwe samenwerking met de meest actieve franchisenemers kan helpen om hun behoeften te begrijpen. Een platform dat flexibiliteit biedt en ruimte laat voor een al-doende-leert-men ontwikkeling, zoals Canva, kan hierbij effectiever zijn dan een rigide, full-service systeem.

Betrokkenheid en Creativiteit Stimuleren

Door franchisenemers de mogelijkheid te geven met templates te experimenteren, kan er een dynamische marketingaanpak ontstaan die perfect aansluit bij lokale behoeften. Dit proces kan leiden tot waardevolle inzichten en innovatieve ideeën voor de gehele franchise!

Kostenbesparing

Het risico bestaat dat slechts een klein deel van de franchisenemers actief gebruikmaakt van de mogelijkheid om templates aan te passen. Dit zou betekenen dat een uitgebreid systeem wordt opgezet voor een beperkte groep gebruikers, wat niet kosteneffectief is. Het content creatie platform Canva biedt een voordelige oplossing, met kosten rond de €100 per vestiging per jaar, waardoor het een aantrekkelijk en heel schaalbaar alternatief is voor franchisegevers.

Wereldwijde Adoptie en Flexibiliteit

Canva wordt wereldwijd door diverse franchiseformules gebruikt, wat getuigt van zijn veelzijdigheid en gebruiksgemak. Het platform biedt uitgebreide mogelijkheden voor creativiteit terwijl het tegelijkertijd zorgt voor consistentie binnen de franchise. Saleswizard en ik helpen je graag bij de implementatie. Kijk op Saleswizard.nl. Heb je toch liever een systeem dat strakker staat afgesteld? Dan kun je kijken bij GetMarvia.com of Contentstadium

Conclusie

Het is niet altijd duidelijk of het aanbieden van templates voor lokale marketing daadwerkelijk de franchisenemers ten goede komt. Een pragmatische aanpak met een platform als Canva biedt een kosteneffectieve, flexibele start, met de mogelijkheid om op te schalen naarmate de behoeften van de franchisenemers duidelijker worden. Door te beginnen met een eenvoudige en betaalbare oplossing, kunnen franchisegevers waardevolle inzichten verkrijgen en hun marketingstrategie aanpassen aan de werkelijke behoeften van hun franchisenetwerk.

Meer weten? Bel Marc op 06 20 75 33 20