Geplaatst op

De kracht van Employer Branding voor Franchise formules onderbouwd

Employer branding is cruciaal voor franchise formules. Het bepaalt niet alleen hoe potentiële kandidaten het merk zien, maar ook hoe huidige medewerkers het bedrijf ervaren. Volgens LinkedIn’s “Global Talent Trends 2020”-rapport, overwegen 75% van de werkzoekenden actief de employer brand voordat ze solliciteren. Dit benadrukt de noodzaak voor franchises om te investeren in een sterke employer brand.

Bewezen succes met employer branding

Een onderzoek van Franchise Business Review onder 28.000 franchise-eigenaren toonde aan dat franchises met sterke employer brands 50% hogere betrokkenheid en 34% lagere personeelsverloop hebben. Dit is significant, aangezien volgens de Harvard Business Review, een verloop van 10% de productiviteit met 30-50% kan verminderen in klantenservice-rollen. Deze cijfers benadrukken het belang van een consistente, aantrekkelijke employer brand voor franchises.

De Rol van Sociale Media en Online Aanwezigheid

In het digitale tijdperk spelen sociale media een cruciale rol in employer branding. Volgens een onderzoek van Glassdoor gebruikt 79% van de werkzoekenden sociale media in hun zoektocht naar werk. Franchises kunnen deze platforms gebruiken om hun cultuur, successen en medewerkers in de schijnwerpers te zetten, wat bijdraagt aan een positief merkimago.

Conclusie: Investeren in de Toekomst

Employer branding is geen kostenpost, maar een investering in de toekomst van de franchise. Door een sterke employer brand te ontwikkelen en te onderhouden, trekken franchises niet alleen het juiste talent aan, maar verhogen ze ook de betrokkenheid van huidige medewerkers en versterken ze hun positie op de markt.